Sólo pro KVĚTÁK

22.04.2021

Jednoduše: dneska máme zase květák a chutná nám. Moc! Snědli jsme ho tuhle zimu snad tunu a to hlavně díky dvěma snadným receptům, tak ráda nasdílím dál.

No a přikládám pro zajímavost i zdravotní okénko PROČ JE květák pro tělo takový POKLAD?

Recepty:

BÍLÁ KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA od Kuchařky ze Svatojánu

KVĚTÁK PEČENÝ V TROUBĚ od Radmila Heroldová (Ráďo díkyyy!)

KVĚTÁKOVÉ KROKETY - dělala jsem je se sýrem a kukuřicí. Ušly...

Zdravotní okénko: květák pomáhá při zánětlivých onemocněních, snižuje riziko rakoviny.(Četné studie ukázaly, že mezi stravou, která obsahuje květák a prevencí rakoviny existuje silná souvislost.)

Zlepšuje trávení a podporuje detoxikaci, snižuje riziko srdečních onemocnění a poruch mozku, pomáhá vyrovnávat hormony.

A proč? Je totiž bohatý na přírodní antioxidanty, vitamíny a minerály (C, fosfor, draslík, mangan), fenolické sloučeniny, karotenoidy, vlákninu i rozpustné cukry.

Víc informací na:

https://vitalitis.cz/.../5-nejlepsich-prinosu-kvetaku

Tak hodně zdraví, inspirace, chutí, energie, sil i fajn nálady, kamarádi!

Děkujeme, žy my - Kristýna Kudelová
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky